AKTIVNOSTI V OKOLICI

Turistične kmetije Lovrec

Občina Destrnik

Kmetija leži v grabi, na samem, vendar imajo nad nami pregled vsi sosedi. Smo del občine Destrnik, majhne a dobro razvite.

 

Cerkev Sv. Urbana – destrnik.si

V centru kraja, ki je oddaljen 5 km kilometrov se nahaja moderna šola, zdravstveni dom, lekarna, gasilski dom in 500 let stara cerkev. Cerkev Sv. Urbana je zagotovo glavna znamenitost kraja, saj je zraven čudovite okrasitve, v njej zbrane tudi veliko zgodovine, ki sega vse do 14.stoletja, ko so v bližini prebivali grofje Sekelji.

 

Viničarija – destrnik.si

Ob krajevni cesti, ki vodi iz centra Destrnika do pokopališča, stoji v naselju Destrnik okrog 300 let stara domačija – Viničarija. Hiša je v celoti prenovljena in opremljena. Razen razstavljene opreme in predmetov si v viničariji lahko ogledate tudi film o življenju in delu viničarja in njegove družine. Multivizija se lahko predvaja v treh prostorih: v obeh sobah in v kleti. Obokana klet je opremljena in služi kot razstavni prostor. V njej je možna tudi pokušina vin domačih vinogradnikov.

 

Brošura PREŠA IN LANIŠNICA NA DESTRNIKU – destrnik.si

Ne daleč od tod si lahko ogledate tudi staro prešo in lanišnico. 

 

www.park-zivali.si

V sosednji grabi se nahaja Park prostoživečih živali, park ki ni samo živalski vrt ampak je živalski vrt s poslanstvom. Namenjen je izobraževanju, obveščanju in skrbi za ogrožene vrste. 

 

Nahajamo se 10 km od Ptuja, najstarejšega slovenskega mesta. Prepričani smo, da se na Ptuju najde nekaj še za tako zahtevnega turista. Njegovo bogato zgodovino, ki sega do rimskih časov, si lahko ogledate, začenši z Minoritskih samostanom, kjer se nahaja bogata arheološka zbirka, pa vse do Ptujskega gradu, na katerem je etnološka razstava iz Dravskega polja. Za rekreacijo in sprostitev se priporočamo Terme Ptuj, ki imajo bazene za plavanje, tobogane za otroke, ter moderni wellnes center. Gotovo pa največjo sprostitev ponuja »Ptujsko morje«, največjo umetno jezero v Sloveniji, kjer se lahko odpravite na 12 km dolg sprehod ali pa si privoščite adrenalinsko doživetje v Wake parku.